Formalno obrazovanje

z2Mislim da sam samo jednu godinu išao u obdanište. Ali i za vreme te jedne godine sećam se šta sam sve naučio. Ne znam da li u formalno obrazovanje spada kada naučimo kako da obučemo majicu a da nam slika Prleta iz Otpisanih bude napred a ne nazad, ali znam da sam prvi to ukapirao 🙂

Osnovnu školu 3. oktobar upisao sam 1982. godine. Škola je za mene bila nepoznanica, do te mere da sam smatrao da je Domaći u stvari još jedan nastavni predmet. Po današnjim karakteristikama bio sam štreber, ali u to vreme svi u odeljenju smo se trudili da budemo najbolji. U knjižici iz osnovne škole do 4. razreda, bile su samo petice ali i po tri velika slova A. Kasnije se to nastavilo i osnovnu školu sam završio kao odličan đak.

OŠ 3. oktobar 1982. – 1990. Odličan đak

Srednju Elektro mašinsku školu upisao sam 1990. godine, smer Elektrotehničar energetike. U osnovnoj školi su mi „išle“ prirodne nauke i bilo je logično da nastavim profesiju oca, pogotovu u gradu koji se oslanjao na tešku industriju. Bile su teške četiri godine, ne zbog škole. I u srednjoj školi nastavljam tradiciju odličnog đaka, čak mnogo lakše dolazim to tog uspeha nego u osnovnoj.

SŠ Elektro mašinska škola 1990. – 1994. Odličan đak

Kada sam 1994. godine konkurisao na Elektronskom fakultetu u Nišu, bilo je mnogo više prijavljenih nego onih koje će primiti. Nakon uspeha iz srednje škole, bio sam odlično kotiran na listi, čini mi se u prvih 100, ali nakon prijemnog ispita „pao sam“ za 150 mesta. Gimnazijalci su nas „pobedili“. Kako je kvota za upis bila 400 mesta na budžetu, upisao sam Elektronski fakultet 01. oktobra 1994. godine.

Elektronski fakultet Niš 1994. – 2003. Ne baš odličan đak

Kroz fakultet sam prošao relativno teško. Uživao sam izučavajući predmete i celokupnu nauku, ali teško sam polagao ispite. Pogotovu opšte obrazovne predmete, jer tu sam bio slab iz srednje škole, ali sam zato lako prolazio sa stručnim predmetima, jer je to moj fax. Na studijama sam obnovio drugu godinu, naišao na jedan rat i jedno bombardovanje, dočekao neku vrstu političke revolucije, zaposlio se i otišao u vojsku. Nakon dolaska iz vojske diplomirao sam 2003. godine sa temom: Hibridna električna vozila.

Ako je sistemsko obrazovanje formalno obrazovanje, moja priča sa njim se tu završava. Danas radim posao koji neme mnogo veze sa studijama koje sam završio, ali ovaj fakultet mi je definitivno dao znanja sa kojima mogu da radim na mnogim poslovima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s